8.10.2024 17:02
Kiekko-Espoo Ry

KIEKKO-ESPOO RY MUKAAN K-RYHMÄN LIIKE ON LÄÄKE -HANKKEESEEN

Kiekko-Espoo ry ja K-ryhmä aloittavat merkittävän yhteistyön, jonka tavoitteena on yhdessä taklata lasten ja nuorten liikkumattomuutta sekä syrjäytymistä.

 Nykyisten tutkimusten mukaan vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi. Liike on lääke -hankkeen myötä Kiekko-Espoo ry ja K-ryhmä pyrkivät saamaan kaikki lapset ja nuoret liikkeelle yhdessä Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton sekä muiden juniorijääkiekkoseurojen kanssa. Mukana on myös suosittu JVG, joka teki tätä hanketta varten uuden LIIKE-nimisen biisin.

Yhteiskunnassa erityisesti lasten liikkumattomuuden lisääntyminen haastaa urheiluseuroja saamaan uusia harrastajia sekä pitämään lapsia ja nuoria seuratoiminnan ja liikunnan parissa.

Perheiden taloudellinen asema saattaa asettaa lapset eriarvoiseen asemaan. Kiekko-Espoo ry:n ja K-ryhmän Liike on lääke- hankkeella halutaan liikunnasta iloitsemisen lisäksi vahvistaa seuraan perustetun tukirahaston kautta hankalassa taloudellisessa asemassa olevien perheiden mahdollisuuksia saada lapset pysymään liikunnan ja urheilun parissa Kiekko-Espoo ry:ssä. Konkreettisesti K-ryhmä tukee merkittävästi seuraan perustettua rahastoa ja Kiekko-Espoo ry jakaa hakemuksien perusteella rahallista tukea haastavassa taloudellisessa tilanteessa oleville perheille mahdollistamaan ja helpottamaan lapsen tai nuoren harrastamisen jatkumista.

Yhteistyö sisältää monia eri toimenpiteitä, joiden avulla liikunnan ja urheilun iloa nostetaan näkyville Kiekko-Espoo ry:n tapahtumissa ja somekampanjoissa.
Kiekko-Espoo ry:n U13-ikäluokka toimii kaudella 2024–2025 Liike on lääke -hankkeen kummijoukkueena. Kummijoukkueen peleissä kuulutuksissa mainitaan yhteistyöstä ja ottelun aikana fiilistellään JVG:n Liike -kappaleen tahtiin. Lisäksi Liike on lääke -yhteistyö näkyy Kiekko-Espoon Auroraliigan joukkueen pelaajien kummitoimintana seuran U13 joukkueille ja Auroraliigan teemaotteluna marraskuussa.

Kiekko-Espoo ry:n toiminnanjohtaja Niko Merikanto kommentoi hanketta:

"Upea yhteistyöhanke Kiekko-Espoo ry:n ja K-Ryhmän kesken yhdessä monen muun jääkiekkoseuran kanssa! Ilolla voimme todeta, että hanke jo itsessään on merkityksellinen ja sopii seuramme vahvaan arvomaailmaan saumattomasti vähentämään liikkumattomuutta ja innostamaan kaikenlaiseen urheiluun ja liikunnalliseen elämäntapaan. Erityisen iloinen ja kiitollinen olen siitä, että hankkeen kautta K-ryhmä tukee merkittävästi Kiekko-Espoo ry:n vastaperustettua tukirahastoa, jonka avulla voimme käynnistää tukihaun seuramme pelaajien perheille, joilla on taloudellisia haasteita. Tukirahaston avulla toivomme voivamme auttaa tällaisia perheitä pääsemään pahimman yli ilman, että lasten ja nuorten liikuntaharrastusmahdollisuuksista jouduttaisiin luopumaan taloudellisten haasteiden vuoksi. Kiitos K-Ryhmä ja Liike on lääke -hanke!”

"Liike on lääke parempaan elämään. Haluamme osoittaa, mitä kaikkea hyvää liikunta tuo lapsille ja nuorille ja luoda näin positiivista muutosta, joka vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin nyt ja huomenna. Kun maalina on terveempi Suomi, peli pitää avata siellä, missä se muutos on mahdollista tehdä eli lasten ja nuorten keskuudessa. Me K-ryhmässä tunnemme suomalaisten arjen ja haluamme tukea sitä, lajiliitot ja seurat puolestaan tuntevat lasten ja nuorten liikkumisen ja liikuttamisen", kertoo K-ryhmän viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

*Liitu-tutkimus 2022
**Valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023. Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.

Lisätietoja yhteistyöstä:

Kiekko-Espoo ry

Niko Merikanto, toiminnanjohtaja, p. 0400 270 857, niko.merikanto@kiekko-espoo.com

K-ryhmä

Heidi Jungar, VP, Brand & Sponsorships, +358 10 532 2228, heidi.jungar@kesko.fi

K-ryhmän viestintä (ma-pe klo 9–16)
+368 10 53 50200, viestinta@kesko.fi

Lue lisää hankkeesta: www.k-ryhma.fi/liikeonlaake