2020-11-23 16:47
K-E Poikakiekko

Kiekko-Espoo SM - Joukkueiden viikkoraportti

Kiekko-Espoo sm joukkueiden viikkoraportti
Viikko 47 // 16.11 – 22.11.2020

U20
18.11. K-Espoo 0 – Tappara 3
20.11. Lukko 2 - K-Espoo 1
21.11 K-Espoo 0 – KooKoo 2

U20 joukkueella oli jälleen kiireinen kolmen ottelun viikko. Alkukauden aikana syntynyttä otteluruuhka puretaan nyt tiukalla tahdilla.

Keskiviikon kamppailuun Tapiolaan vieraita saapui Tampereelta. Sarjassa viidennellä sijailla oleva Tappara osoittautui liian kovaksi palaksi Espoolaisille, loppulukemat 0 – 3 manselaisille.
Kiekko-Espoo on taistellut maalienteon kanssa alkukauden, ja ottelu tapparaa vastaan osoitti jälleen joukkueen kaipaavan tehokkuutta viimeistelyyn. Tapparan maalivahti Kohoselle kertyi ottelussa 29 torjuntaa, joten mahdollisuuksia maalintekoon oli,

Perjantaina Busmon keula kohti Raumaa, jossa vastassa sarjakakkonen Lukko. Ottelu eteni maalittomana aina kolmanteen erään asti, jonka alussa Lukon Kalle Ervasti vei raumalaiset 1 – 0 johtoon. Kiekko-Espoo nousi vielä tasoihin Perttu Iso-Kuortin maalilla, mutta Lukko iski muutama minuuttia myöhemmin itsensä 2 – 1 johtoon. Lopussa Espoolaisille tarjottiin vielä mahdollisuutta tasoitukseen ylivoiman ja kuudennen kenttäpelaajan avulla, mutta tällä kertaa tulosta ei syntynyt. Loppulukemat siis 2 – 1 ja pisteet jäivät Raumalle

”Raumalla tahmeahkon ekan erän jälkeen päästiin toisessa erässä mukaan peliin ja taisteltiin voitosta loppuun asti.
Askeleita oikeaan suuntaan on nyt otettu peli peliltä. Pelin kehittämisen prosessi jatkuu päivittäisen työn kautta, ja sitä kautta ollaan koko ajan lähempänä joukkueen potentiaalia. Nyt tiedetään, että pystytään haastamaan sarjan kärkijoukkueita ja ollaan myös koko ajan lähempänä kääntämään tiukkoja pelejä eduksemme".
- Vastuuvalmentaja Jaakko Heikkilä

Lauantaina Tapiolaan saatiin vieraita lakritsistaan tunnetusta Kouvolasta. Paikallinen urheiluylpeys KooKoo osoittautui kovaksi palaksi. Harvinaisen jännittävän ja vähämaalisen ottelun ensimmäinen kaappi syntyi kolmannen erän lopussa, valitettavasti vierasjoukkueen toimesta. Loppulukemat 0 – 2.

Harmi... Tänään oli voitto otettavissa, mutta hyvistäkään paikoista ei saatu kiekkoa reppuun. Tänään jäätiin jälleen maalinteossa vajaaksi ja pisteet matkasivat Kouvolaan. Ei auta "itku markkinoilla", vaan kohti uutta viikkoa ja parempaa esitystä.” Kommentoi Heikkilä.

Kiekko-Espoolle pisteetön viikko ja sarjataulukossa sijoitus tällä hetkellä 15.

U18
21.11. Kärpät 3 – K-Espoo 7
22.11. Sport 4 – K-Espoo 2

U18 matkustin viikonlopuksi Oulu – Vaasa kiertueelle. Lauantaina Raksilassa vastassa Kärpät, sunnuntaina Vaasassa Sport. Alkusarjan kääntyessä kohti loppua, on jokaisessa pelissä panosta.

Sarjakärki Kärpät tiedettiin kovaksi vastustajaksi. Hyvällä fiiliksellä peliin lähtenyt Kiekko-Espoo määräsi kuitenkin ottelu tahdin heti alusta saakka, johtaen peliä käytännössä koko 60min ajan. Kahden erän jälkeen lukemat olivat jo 1 – 5, ja kolmas erä saatiinkin nauttia vapautuneesta pelaamisesta. Loppulukemat Kärppien pienestä loppukiristä johtuen 3 – 7. Maalinteon tehokkuudesta ja kokonaisvaltaisesta onnistumisesta joukkueena kertoo se, että Kiekko-Espoo seitsemästä maalista vastasi seitsemän eri pelaajaa.

Vahvaa tekemistä läpi pelin. Pystyttiin pelaamaan aktiivisesti kiekolla ja ilman. Joukkue näytti hyvin luonnetta kamppailupelaamisessa ja iskujen kovuudessa. Vahva maalinteon tehokkuus ja huimasti parantunut kiekollinen peli olivat avain voittoon.",", kommentoi vastuuvalmentaja Surenkin

kaupunkiin. Tällä kertaa aurinko ei paistanut Espoolaisille, vaan omalla kotikentällään kovaa kamppaileva Sport oli parempi lukemin 4 – 2.

"Tiedettiin että ottelusta tulee haastava. Pienessä kaukalossa taisteleva jengi onnistui yllättämään. Kärpät ottelun tehokkuus oli hukassa, jota kuvaa hyvin yli 5 tolppalaukausta ja yli 20 hukattua maalipaikkaa. Kauttaaltaan viikonloppu oli kauden parasta peliä. Tästä on hienoa jatkaa kohti kolmen pelin viikkoa", totesi Surenkin

Sarjassa Kiekko-Espoo on sijalla 6, eli yhtä sijaan korkeammalla kuin viime viikolla. Sarjatilanne on erittäin tasainen, ja panosta riittää myös ensi viikon otteluihin.

U16
21.11. K-Espoo 1 – Pelicans 2
22.11. K-Espoo 5 – Kalpa 2

U16 joukkueella oli kahden tärkeän ottelun viikko. Tiedossa oli tiukkoja matseja, sillä vastassa vasta yhden ottelun hävinnyt sarjakärki Kalpa sekä sarjassa kolmantena oleva Pelicans.

Lauantaina Pelicans vahvisti asemiaan sarjassa nappaamalla tiukasta ottelusta 1 – 2 voiton. Ottelu oli ennakoidun mukaisesti tasainen, ratkaisumaali syntyi ajassa 53:18.

Tiesimme, että ottelu tulee olemaan tasainen ja pienten marginaalien ottelu. Pelicans on tosi kurinalainen joukkue, jota vastaan pitää olla koko ajan valmiina. Vähän sorruttiin turhaan kuskailuun ja tarvittavat röyhkeys jäi puuttumaan. Tiukka vääntö, joka kääntyi Pelicansin hyväksi tällä kertaa. Karju (maalivahti Karjalainen) oli taas aivan loistava maalissa ja antoi meille mahiksen olla pelissä mukana taistelemassa!” kommentoi vastuuvalmentaja Miro Kivilahti

Sunnuntaina edessä oli iso haaste, kun vastaan tuli toistaiseksi ilman tappiota oleva KalPa. Kipeästi pisteiden tarpeessa oleva Kiekko-Espoo lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja valmiina kamppailemaan. Alkutahdin otteluun löi Eino Valtonen, vieden kotijoukkueen johtoon ajassa 05:14. Pienessä hurmoksessa pelannutta Kiekko-Espoota ei edes KalPan tasoitus haitannut, toisen erän alussa kotijoukkue meni jo ratkaisevan tuntuiseen 4 – 1 johtoon Rasmus Hatakan maalilla. Kolmannen erän muodollisuuksien jälkeen loppulukemat 5 – 2, ja KalPalle siis kauden ensimmäinen tappio!

"Sunnuntaina sarjakärki vastassa ja tiedettiin että tulee olemaan kova peli. KalPalla selkeästi nopea ja voimakas joukkue mutta nyt pelattiin niin isolla sydämellä, kun olla ja voi. Hemming – Kavekari - Hatakka pystyi tuottamaan tärkeitä maaleja peräti 4 kappaletta. Joukkueen ruumiillistuma oli kuitenkin Eerik Kytövaara, joka pelin lopussa näytti huikealla blokilla, miten pelataan sydämellä.
1 voitto ja 1 tappio sarjan kärkijengeiltä, eli voidaan olla tyytyväisiä. Ensi viikolle jäi vielä nälkää ja toivotaan ja varmasti mennään yhtä suurella tunteella jälleen kamppailemaan
."
, totesi Kivilahti

Tilanne sarjassa on erittäin tiukka. Kiekko-Espoo on yksi neljästä joukkueesta, joiden kesken tullaan näillä näkymin ratkaisemaan viimeinen paikka ylemmässä jatkosarjassa.

U16 Challenger
14.11. JYP 3 – K-Espoo Challenger 6
18.11. K-Espoo 1 – HPK 2
21.11. K-Espoo 4 – Ilves 10

U16 challengerilla oli kahden kotiottelun viikko. Tilanne on, että pisteitä pitäisi napsia jokaisesta ottelusta. Pinnoja metsästettiin kotiareenalla, vastassa keskiviikkona HPK ja lauantaina Ilves

Keskiviikkona vastassa HPK. Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä, ja paremman latauksen otteluun näytti saaneen HPK, joka meni johtoon vain kahden pelatun minuutin jälkeen. Kiekko-Espoo tasoitus nähtiin toisen erän alussa, kun Joona Tuura pääsi rankaisemaan ylivoimalla. HPK iski kuitenkin nopeasti, kahden erän jälkeen lukemat 1 – 2. Kolmannessa erässä kirivaihdetta käynnistellyt Kiekko-Espoo sortui kuitenkin jäähyilyyn, erän alkupuoliskolle kolme kaksiminuuttista vaikeutti tasoituksen hakemista huomattavasti. Loppuluvut 1 – 2 ja pisteet Hämeenlinnaan.

”Harmittava tappio, sillä enemmänkin olisi ollut otettavissa. Meillä muun muassa 5min ylivoima, jota ei hyödynnetty. Hapaankoloon jäi. Pelaamisen taso oli ihan hyvää, vastustaja tällä kertaa tehokkaampi - vastuuvalmentaja Viktor Karhu

Lauantaina vastassa sarjakärki Ilves. Molempien joukkueiden taktiikkapalavereissa oli selkeästi painotettu hyökkäyspelaamista, sellaista ilotulitusta nähtiin Espoolahden illassa. Ensimmäinen erän maalihiipan jälkeen tauolle lukemissa 2 – 3.
Toinen erä oli vahvaa vastahyökkäyspelaamista Kiekko-Espoolta. Katsomosta laskettiin joukkueella olleen noin 6 läpiajoa ja 10 maalipaikkaa. Erän kaikki maalit teki kuitenkin vierasjoukkue Ilves.
Kolmannen erän alussa nähtiin ottelu lopullinen ratkaisu, kun Ipa otti ottelun hallintaansa kolmella nopealla maalilla. Loppulukemat 4 – 10 eivät tällä kertaa jätä selittelyille sijaa.

"Toisessa erässä 6 läpiajoa, nopeita kääntöjä ja mahdollisuus tehdä vaikka kymmenen maalia. Yksi kauden parhaita eriä meiltä, mutta aina ei voi saada palkintoa omasta suorittamisesta. Nyt tehtiin hankalaksi itsellemme ylemmän jatkosarjan paikka, mutta niin kauan taistellaan paikasta kun otteluista on jälkellä. ", totesi Karhu

Sarjassa joukkue tällä hetkellä sijalla 7, eli pykälää alempana kuin edellisellä viikolla. Paikka viiden joukossa ja ylemmässä loppusarjassa vaatisi voittoja lopuista otteluista. Teoriassa nousu viiden joukkoon on edelleen mahdollinen, mutta lopuista kuudesta ottelusta pitäisi pisteitä tulla runsaasi, ja samalla toivoa pientä epäonnea yläpuolella oleville joukkueille. Ensi viikolla pelataan kaksi ottelua Kärppiä vastaan kotona.